Novosti i Obavijesti

Klima Uređaji

Najčešće u nazivu klima uređaja nailazimo na pojam split-sustav klima uređaja, ali što je (split-sustav) split sustav je izvedba klima uređaja koja se sastoji iz dva osnovna djela vanjske i unutarnje jedinice, vanjska jedinica se sastoji od kompresora i kondenzatora, dok se u unutarnja jedinici nalazi isparivać, vanjska i unutarnja jedinica su povezane bakrenim cijevima koje su izolirane, u cijevima se nalazi radna tvar – freon.

Mono split sustav:
jedna unutarnja i jedna vanjska jedinica

Multi split sustav:
više unutarnjih jedinica spojenih na jednu vanjsku jedinicu

Kako montirati klima uređaj.

S obzirom da nam je montaža klima uređaja jedna od djelatnosti, pokušat ćemo Vas upoznati sa nekim osnovnim pravilima koja treba poštivati.

Pozicija unutarnje jedinice mora biti takva da ne puše u onaj dio prostora u kojem se ljudi najduže zadržavaju. Unutarnja jedinica treba biti postavljena na poziciju koja omogućava ne ometanu distribuciju zraka do najudaljenijeg dijela prostora.

TIPOVI MONO SPLIT KLIMA UREĐAJA:
– zidni klima uređaj
– podni
– podstropni
– kazetni
– kanalni

 zidni klima uređaj
Najtraženiji tip unutarnje jedinice koji se koristi u domaćinstvu, turističkim objektima, uredima, server sobama itd. Odlikuje ga niža cijena, jednostavna montaža i održavanje.

– podni klima uređaj
ugrađuje se na pod, odnosno na zid do poda ili na cokul. Upotrebljavaju se u stambenim i poslovnim prostorima. Raspoložive kapaciteti su od 2,5kW do 7kW. Spadaju u premium klasu.

 

 OBRT DAVOR

 
 
Ova web-lokacija upotrebljava kolačiće kako bi poboljšala vaše iskustvo. Nastavkom na stranicu prihvaćate njihovu upotrebu. Više informacija o našim na Politika kolačića.     PRIHVATI
Back to top